Har du betalningsanmärkning och har svårt att få lån?

Välj samlingslån och rätt kreditgivare

Har du svårt att få lån? – Lån med betalningsanmärkningar

 

Ibland kan det vara svårt att förstå varför man får nej till lån. Efter att en kreditupplysning har gjorts så säger banken blankt nej trots att man har ordnad ekonomi med fast jobb och egen bostad. Det här är vanligare än vad man kan tro och många gånger så beror det på att man har en betalningsanmärkning som ligger och skräpar i UCs register.

Trots att man tog hand om den missade betalningen så tar det år innan den försvinner ur registret och en traditionell bank som ser denna anmärkning kommer att ta den som ett tecken om att man inte är kreditvärdig. För att få lån med betalningsanmärkningar så måste man vända sig till rätt kreditgivare. Det här är lånegivare som ser på den samlade bilden av din ekonomi hellre än det som var fallet för två år sedan,

Handla på kredit och låna pengar tryggt

 

En sak som kan vara viktig att tänka på är att handel på kredit är en form av lån. Om du köper med delbetalningar så är detta ett slags lån och det betyder att kreditupplysningar görs innan du blir godkänd för köpet. Du kanske kan få lån med betalningsanmärkningar men om det är så att du har hur många kreditförfrågningar som helst som kommer sig av att du förhört dig om köp på kredit så kanske du får nej ändå, detta för att det verkar som att du är desperat.

Var därför lite försiktig med att köpa på kredit och undvik kreditupplysningar i onödan. Idag kan kreditgivare göra kreditupplysningar som inte registreras med UC och det här kan verkligen vara en fördel om du planerar att ansöka om ett större bolån eller liknande inom kort.

Jämför olika samlingslån och krediter

Samlingslån

 

Samlingslån är viktiga för den som vill ordna sin ekonomi. Med många olika räkningar för varor som du köpt på kredit samt lån för hus, bil, båt och annat så stiger summan av avgifter och räntor till gigantiska belopp. Om du istället tar hela skulden och lägger den i ett och samma lån så kommer du att kunna spara pengar på ränta och avgifter. Den här typen av samlingslån kan man ibland få trots att man har en betalningsanmärkning. Det hela beror på vilken kreditgivare som erbjuder tjänsten och hur mycket pengar man behöver till det samlade lånet.

Välj rätt kreditgivare

 

För snabblån, billån, och samlingslån som kan ges trots en betalningsanmärkning så gäller det att välja rätt kreditgivare. Att få lån med betalningsanmärkningar är alls inte ovanligt men det finns tjänster som kostar mer än andra. Därför ska du jämföra noga så att du inte fastnar för ett alternativ som utnyttjar din situation på ett oschysst sätt. Bra kreditgivare kommer att vara tydliga med sina regler och villkor och de kommer inte att dölja avgifter som läggs på det lån som du ansöker om.